Zapisz się na szkolenia dla piekarzy

Pieczywo bez genomu glutenu D i z zarodkami pszenicy

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowywania surowców do produkcji pieczywa bez genomu glutenu D oraz pieczywa z zarodkami pszenicy. Szkolenie jest przeznaczone zarówno dla pracowników na stanowiskach produkcyjnych jak również osób nadzorujących produkcję w przedsiębiorstwie. Pożądane jest co najmniej 3 miesięczne doświadczenie zawodowe na stanowisku związanym z zakresem szkolenia. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Pieczywo
wysokobiałkowe

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu z zakresu produkcji pieczywa wysokobiałkowego bez laktozy oraz pieczywa wysokobiałkowego wieczornego. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Produkcja pieczywa

metodą bezpośrednią

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowania i wypieku pieczywa metodą bezpośrednią według półproduktu Actibread 3 Syst3m. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Produkty piekarnicze

na bazie tłuszczów beztransowych

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowywania surowców i mieszania ciast na produktach TRANSFREE, a także dzielenia, kształtowania i dekoracji pieczywa. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Pieczywo BIO

technologia i produkcja

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowywania surowców do produkcji BIO pieczywa, mieszania ciast na produktach ekologicznych, a także dzielenia, kształtowania i dekoracji pieczywa. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień

Zobacz więcej

Tradycyjne włoskie wypieki

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących zdobyć lub podnieść umiejętności z zakresu przygotowywania surowców do produkcji włoskich wypieków (chlebów pełnoziarnistych, focacci, pizz, ciabatt, chlebów kukurydzianych oraz orkiszowych), prowadzenia kwasów piekarskich, sporządzania ciast, a także dzielenia, kształtowania i dekoracji pieczywa. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Pieczywo funkcjonalne

 

Szkolenie przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowywania i wypieku pieczywa funkcjonalnego z zastosowaniem błonnika pokarmowego i kultur starterowych, w tym: mieszania ciast, dzielenia, kształtowania oraz dekoracji pieczywa. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Pieczywo z ziołami, suszonymi owocami i warzywami

 

Szkolenie przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowywania i wypieku pieczywa z zastosowaniem ziół, suszonych owoców i warzyw, w tym: mieszania ciast, dzielenia, kształtowania oraz dekoracji pieczywa. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Nowa era pieczywa HEALTHBREAD

 

Szkolenie przeznaczone jest dla osób chcących zdobyć nowe umiejętności z zakresu przygotowywania surowców, mieszania ciast na koncentracie CARAT® oraz łączenia z nim pozostałych składników pozwalających stworzyć autorskie receptury dedykowane przedsiębiorcy, a także dzielenia, kształtowania i wypieku pieczywa. Podstawowym i jednocześnie unikatowym składnikiem stosowanym do produkcji pieczywa będącego przedmiotem szkolenia jest CARAT® - 3-krotnie przefermentowany koncentrat pełnoziarnisty.

Zobacz więcej

Pieczywo rustykalne i z obniżonym indeksem glikemicznym

 

Szkolenie przeznaczone jest dla osób chcących zdobyć lub podnieść umiejętności z zakresu przygotowywania surowców do produkcji pieczywa rustykalnego oraz z obniżonym indeksem glikemicznym (IG), prowadzenia dedykowanych ww. rodzajom pieczywa kwasów piekarskich, sporządzania ciast, a także kształtowania i dekoracji ww. pieczywa Jest ono przeznaczone zarówno dla pracowników na stanowiskach produkcyjnych jak również osób nadzorujących produkcję w przedsiębiorstwie. Pożądane jest co najmniej 3 miesięczne doświadczenie zawodowe na stanowisku związanym z zakresem szkolenia. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia.

Zobacz więcej