Zapisz się na szkolenia dla cukierników

Artystyczne torty 3D

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu innowacyjnych tortów 3D. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia tortów 3D. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Uczestnicy poznają techniki stworzenia tortu w bryle wielowymiarowego tortu, a następnie wykonają torty w wybranej tematyce. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności oraz wprowadzenie wielu technik z zakresu rzeźbiarstwa artystycznego.

Zobacz więcej

Nowe trendy cukiernicze - Flowers Fault Line Cake

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest przede wszystkim dla osób zawodowo pracujących w gastronomii chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu samodzielnego tworzenia tortów z wykorzystaniem jadalnych kwiatów oraz zamszu cukierniczego, które są najnowszym światowym trendem w cukiernictwie. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia tortów w oparciu o technologię składania ciast z wykorzystaniem ciast typu Camargo/Brownie połączonych z musami, żelkami, ganaszami czekoladowymi i naturalnymi pastami smakowymi. Uczestnicy poznają metody tworzenia zewnętrznych struktur za pomocą dwóch podstawowych kremów (maślany i chantille), co jest istotne w uzyskaniu dekoracji w stylu Fault Line Cake. 

Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. 

Zobacz więcej

Torty Semi Naked Cake
i Cartoon Cake

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących zdobyć umiejętności z zakresu samodzielnego wykonywania tortów Cartoon Cake oraz Semi Naked Cake według unikatowych receptur i metod opracowanych przez naszych technologów. Oprócz samodzielnego wykonywania tortu, uczestnicy nauczą się jego projektowania i tworzenia własnego konceptu. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia.

Zobacz więcej

Dekoracja tortów

w stylu angielskim

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowania i dekorowania tortów w stylu angielskim według unikatowych receptur i metod opracowanych przez naszych technologów. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia.

Zobacz więcej

Innowacyjne torty modernistyczne

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu innowacyjnych tortów modernistycznych. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego ich tworzenia. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Uczestnicy poznają techniki przygotowania i składania tortów modernistycznych w oparciu o unikatowe receptury, co w końcowym efekcie będzie tworzyło różnorodność tekstur i nietypowych i niepowtarzalnych smaków oraz innowacyjnych dekoracji. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności w dobieraniu smaków i dekoracji.

Zobacz więcej

Torty personalizowane

z wykorzystaniem

figurek i toperów

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu wykonywania tortów personalizowanych, ze szczególnym uwzględnieniem wykonywania oryginalnych figurek i toperów, co umożliwi zwiększenie asortymentu firmy i dotarcie do bardziej wymagającego klienta. Zajęcia będą prowadzone w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50min./osoba/dzień. Uczestnicy poznają techniki tworzenia tortu, a następnie wykonają torty w wybranej tematyce.

Zobacz więcej

Torty przestrzenne

i dynamiczne

z wykorzystaniem stelaża

 

Szkolenie ma charakter warsztatowy i przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu innowacyjnych tortów przestrzennych i antygrawitacyjnych.   Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Uczestnicy wykonają torty w wybranej tematyce oraz poznają tajniki konstruowania stelażu. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności oraz wprowadzenie wielu technik z zakresu rzeźbiarstwa artystycznego.

Zobacz więcej

Nowoczesne cukiernictwo roślinne oraz bez alergenów

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu nowoczesnego cukiernictwa bez alergenów oraz cukiernictwa roślinnego tak zwanego wegańskiego. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Uczestnicy wykonają 10-12 różnych produktów (ciast, ciastek i deserów) bez alergenów czy też wegańskich. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności oraz zaznajomienie kursantów z najnowszymi trendami cukiernictwa.

Zobacz więcej

Artystyczne torty okolicznościowe

dekoracje czekoladowe

 

Szkolenie przeznaczone jest dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu projektowania, tworzenia i dekorowania tortów czekoladą według unikatowych receptur i metod opracowanych przez naszych technologów. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień.

Zobacz więcej

Lody rzemieślnicze typu "soft", sorbety, świderki

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu przygotowania i produkcji lodów. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Uczestnicy wykonają lody w wybranej tematyce oraz poznają tajniki konstruowania bazy i kompozycji smakowych. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności oraz wprowadzenie wiedzy z zakresu technologicznej obróbki składników, łączenia i bilansowania lodów.

Zobacz więcej

Francuskie cukiernictwo Makaroniki

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących nabyć umiejętności z zakresu kompleksowego wykonania francuskich makaroników bazując na produktach wysokiej jakości w oparciu o unikatowe receptury przygotowane na dane szkolenie. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przewidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności oraz zaznajomienie kursantów z najnowszymi trendami cukiernictwa.

Zobacz więcej

Nowoczesne cukiernictwo Monoporcje

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu nowoczesnego cukiernictwa, w szczególności w tworzeniu monoporcji. Zajęcia prowadzone będą w formie aktywnego warsztatu z uwzględnieniem elementów wykładu w nawiązaniu do praktycznych zadań wykonywanych przez uczestników szkolenia. Każdego dnia szkolenia przwidziano przerwy w łącznym wymiarze 50 min./osoba/dzień. Uczestnicy wykonają 4-6 różnych monoporcji w wybranej tematyce. Szkolenie ma na celu również pobudzenie kreatywności oraz zaznajomienie kursantów z najnowszymi trendami cukiernictwa.

Zobacz więcej

Cukiernictwo glamour

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób zawodowo pracujących w gastronomii chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu samodzielnego tworzenia i rozwijania cukiernictwa glamour. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia co najmniej 5 rodzajów ciast glamour, wg. autorskich receptur dedykowanych przedsiębiorcy, tj.:

Zobacz więcej

Klasyczne i współczesne cukiernictwo włoskie

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób zawodowo pracujących w gastronomii chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu samodzielnego tworzenia i rozwijania tradycyjnych włoskich ciast i deserów zarówno w klasycznej formie, jak również komponowanych w nowoczesnej, występującej w obecnych światowych trendach odsłonie. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia co najmniej 5 rodzajów ciast/deserów, wg. autorskich receptur dedykowanych przedsiębiorcy, tj.:

Zobacz więcej

Autorskie

kompozycje deserowe

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób zawodowo pracujących w gastronomii chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu samodzielnego tworzenia deserów komponowanych w nowoczesnej, występującej w obecnych światowych trendach odsłonie. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia co najmniej 8 rodzajów deserów, wg. autorskich receptur dedykowanych przedsiębiorcy, tj.:

Zobacz więcej

Cukiernictwo typu

Travel Cake

 

Szkolenie przeznaczone jest przede wszystkim dla osób zawodowo pracujących w gastronomii chcących podnieść swoje umiejętności z zakresu samodzielnego tworzenia i rozwijania cukiernictwa typu Travel Cake. Szkolenie przygotowuje uczestnika do samodzielnego tworzenia co najmniej 6 rodzajów ciast/tortów typu Travel Cake wg. autorskich receptur dedykowanych przedsiębiorcy, tj.:

Zobacz więcej